Árlistánk, fontosabb tudnivalók

Szerelési áraink

Mit tartalmaznak a szerelési áraink?

 • Ingyenes helyszíni felmérés
 • Szerelési segédanyagok (konzolok, alapcsavarok, rögzítéstechnikai elemek, kondenzvíz elvezetés)
 • 1 db klíma átvezetése, furat kialakítása max 50 mm-ig.
 • A berendezések elektromos bekötése
 • Kommunikációs kábelek behúzása
 • Kalorikus vezetékek szerelése dekor csatornában max 3 fm-ig.
 • Beüzemelés
 • Nitrogénes nyomáspróba

Mekkora legyen a klíma teljesítménye?

Általánosságban adnék pár tanácsot a kalkulációhoz. A 2,5-ös klíma a kis szobák, nappalik, hálószobák hűtőberendezése, nagyjából 20-24 négyzetméterig, ha nincsen a szoba sugárzó hőnek kitéve folyamatosan, nem nyugati fekvésű, esetleg sarokszoba, aminek a falai is folyamatosan melegednek.A 3,5 kW-os klíma már 30-40 négyzetméteres teret is megbízhatóan lehűt, az amerikai konyhás, nappali + konyha kombinációk esetében is ideális választás,

A megfelelő klíma kiválasztása alábbi tényezőktől függ:

 • lakás fekvése
 • nyílászárók korszerűsége
 • épület belmagassága
 • épület hőszigetelése
 • egyéb hőterhelési források (pl: mennyezet felől várható hőterhelés)
 • elektromos eszközök hőkibocsátása

Mennyi áramot fogyaszt a klíma berendezésem?

Klímaberendezés elektromos fogyasztása éves átlagra lebontva elenyésző. Inverteres klímaberendezés fogyasztása kb. 300 – 700 watt közötti.

Klímaszerelés árával kapcsolatos egyéb tuddnivalók?

Konkrét árajánlat készítése előtt mindenképpen szükséges egy helyszíni felmérés, melynek során a megrendelő igényeit felmérve és a helyszín adottságait figyelembe véve segítünk eldönteni milyen típusú, teljesítményű készülék lenne a legalkalmasabb a lakás/épület klimatizálására.

Klímakarbantartással kapcsolatos információk?

Főszezonon kívüli időszakban:
Október 1-től február 29-ig bruttó 9.000 Ft/db

Főszezon alatti időszakban:
március 1- szeptember 30-ig bruttó 10.000 Ft/db

Az árak tartalmazzák a karbantartáshoz szükséges tisztítószerek, anyagok árát és a munkadíjat – nem tartalmazzák a kiszállási díjat
A gyártó cégek csak a rendszeresen karbantartott klímaberendezésekre vállalnak garanciát. A gyártó által biztosított garancia időtartama 1-10 év.
Egyes klímaberendezések garanciája így meghosszabbításra kerülhet (márkánként akár plusz 2-7 év)

Inverteres split szerelés (Debrecen és 25 km vonzáskörzetében):

2,0 – 4,5 kW hűtési/fűtési teljesítményig bruttó 65.000 Ft
5,0 – 6,0 kW hűtési/fűtési teljesítményig – bruttó 85.000 Ft
6,0 kW felett egyedi árajánlattal szükséges kalkulálnunk
A fenti szerelési árak csak a nálunk vásárolt klímaberendezések esetén érvényesek!

3 méter feletti csőhossz: 8.000 Ft/m
Berendezés leszerelés: 30.000 Ft

Klímaszereléssel kapcsolatos egyéb fontos tudnivalók:

Az ideális hely kiválasztása a beltéri és a kültéri egység számára. Sok mindenre kell figyelni, de talán az egyik legfontosabb dolog, hogy a beltériből kiáramló hideg vagy meleg levegő közvetlenül ne ránk irányuljon. Ügyelni kell, hogy a működés közben keletkezett kondenzvíz ki tudjon folyni. Hűtés közben a kondenzvíz a beltéri egységben keletkezik. A legköltséghatékonyabb a gravitációs kondenzvíz elvezetés. Amennyiben ez nem megoldható akkor szivattyút kell alkalmazni. Sajnos ez növeli a klíma telepítési árát. Egy ilyen kondenzvíz szivattyú ára 20.000- 25.000 Ft között mozog. A klíma beüzemelés során nem javasoljuk a kondenzvíz bekötését a csatornarendszerbe. Hátránya, hogy amennyiben a csőrendszer kiszárad, a csatornaszag vissza tud áramlani a szobába. Ez leginkább télen jelentkezik.

Fontos megjegyezni, hogy a fúrások során esetlegesen keletkezett esetleges falkoszosodásokért, régi vakolatok lehullásért felelősséget nem vállalunk.

A kültéri egység elhelyezésnél figyelembe kell venni, hogy az évek alatt a kültéri egységet karbantartani és takarítani kell. Nagyon fontos, hogy az egységeket minimum évente, de szükségszerűen tisztítsuk! A keletkezett port, szennyeződést el kell távolítani, hogy a klíma hatásfoka ne romoljon. Ezen felül az élettani hatás miatt is fontos. A nem megfelelően karbantartott beltéri egység felületén megtelepedhet a gomba és a penész, amelyek használat közben a levegőbe kerülnek. Ezeknek a belégzése betegségeket okozhatnak. Fűtés esetén a kültérin kezd el csöpögni a víz (a fűtésre is ajánlott klímáinkban már van leolvasztó modul, hogy ne jegesedjen el a klíma).

A beltéri és a kültéri között lévő távolság határozza meg a csövezés árát. Az alap szerelési díj 3 méter csövezést tartalmaz. Amennyiben a távolság 3 méternél nagyobb, úgy 8000 Ft / méter áron tudjuk ezt megoldani. Fontos, hogy nagyobb távolság esetén a klímagázt után kell tölteni, hogy a klíma hatásfoka megfelelő maradjon. A gáz utántöltést is tartalmazza a csövezés ára. 

Kábelcsatornában vezetjük el a kültéri egységet és a beltéri egységet összekötő vezetékeket, csöveket. Ebben a csatornában kap helyet a kondenzvíz, a klíma szigetelt réz cső és az elektromos kommunikációs kábel is. A lehető legesztétikusabb megoldást választjuk ki a kábelcsatorna kialakítása során. A telepítési ár tartalmazza a kábelcsatorna árát.

Főszezonon kívül cégünk vállalja a falban történő elvezetést is. A falhoronymarás azonban nagy porral jár, még a legnagyobb odafigyelés mellett is. Hiába használunk nagy teljesítményű porszívót a horonymarás akkor is porral jár. A falban való csőelvezetést követően gipsszel helyreállítjuk a falat. Azonban ezután festőkkel tudja helyreállítani, festetni/tapétáztatni a falat.

A horonymarás ára függ a fal minőségétől (gipszkarton/tégla vagy ytong) hozzávetőlegesen 12.000 Ft / méter áron tudjuk vállalni. Minden esetben szükséges egy előzetes felmérés.

Shopping Cart