Hőszivattyú kisokos vásárlóknak

A Green Thermal Hűtéstechnika egyéni vállalkozásból nőtte ki magát. A fő tevékenységünk kezdetek óta a hűtéstechnikán alapszanak. Indultunk a klíma berendezések szerelésével és ipari illetve kereskedelmi hűtőberendezések telepítésével, javításával, majd ahogy fejlődött a klímatechnika, sorra hozták ki a Gyártók a fűtésre tökéletesített hőszivattyú berendezéseket, melyek komfortos hőmérsékleten tudják tartani lakásunk, nyaralónk vagy munkahelyünk irodánk hőmérsékletét és még használati meleg vizünket is képes előállítani. 

Mivel itt egy relatíve bonyolult rendszerről van szó, így a hőszivattyú telepítését minden esetben helyszíni felmérés kell, hogy megelőzze.

Valószínűleg magad is belátod, hogy komoly befektetés lévén a művelet tervezést igényel, és vélhetően Te sem szeretnéd, hogy az utolsó előtti pillanatban derüljön ki, ha valami nem stimmel.

A kiszállásnak, felmérésnek van egy minimális díja, amit afféle biztosítékként kezelünk, és sikeres telepítés esetén visszaadjuk vagy beszámítjuk.

Ha sikeres volt a feltérképezés, megvannak az engedélyek és a tervezéssel is minden rendben van, azaz van hely a külső és belső egységeknek is, akkor a megbeszélt időpontban megkezdődhet a telepítés és beüzemelés.

Abban az esetben viszont, ha a házban található fűtésrendszer nem alkalmas a rácsatlakozásra, és azon is módosítani kell, netán kicserélni, akkor sajnos még több idővel kell számolnod – többek között ezért is fontos a felmérés, hogy az ilyesmi kiderüljön.

De ezen felül minden esetben tájékoztatunk róla, hogy mekkora területre, helyre lesz szükség a különböző elemekhez, azon adatok alapján, melyeket ajánlatkéréskor megadsz.

Megújuló energiába fektetni mindig egy dicséretes kezdeményezés, mivel nem csak, hogy környezetbarát, de a családi kasszának is kifejezetten jót tesz!

Nem véletlen, hogy a különböző fajtáinak népszerűsége folyamatosan nő, hiszen egyre többen jönnek rá, hogy mennyi előnyös tulajdonsággal rendelkeznek ezek az alternatív megoldások.

A hőszivattyú is a megújuló, zöld energiaforrások közé tartozik, azok között is az egyik kiemelkedően széles körben használtnak számít, mivel gazdaságosan és jó hatásfokkal működtethető.

Elsősorban fűtésre, vízmelegítésre, illetve némely esetben hűtésre használatosak, és nagy előnyük, hogy viszonylag kis helyet foglalnak, mármint a látható részeik.

Régi igazság, hogy ha valamit igazán meg szeretnél ismerni, akkor érdemes a felszín alá tekinteni, illetve megismerni a létrejöttének folyamatát.

Hogyan zajlik egy hőszivattyú rendszer telepítése, és milyen esetekben érdemes szervizelésen gondolkodni?

Milyen feltételei vannak a sikeres elhelyezésnek, és mennyi időbe telik, mire elkészül?

Ha ilyen kérdések gyötörnek, akkor hívj minket nyugodtan

Mindenek előtt fontos leszögezni: a hőszivattyús rendszer hosszú életének egyik alapvető feltétele a rendszeres ellenőrzés, karbantartás!

Mivel itt gyakorlatilag befektetésről beszélünk, így valószínűleg számodra is egyértelmű, miért érdemes évente minimum egyszer megnézetni, hogy is állnak a dolgok.

Ha ezt elmulasztod, lehet, hogy a fűtési szezon kezdetekor derül csak ki, hogy valami hiba van, és akkor akár hetekig ott lehetsz fűtetlen lakással!

Emellett pedig a garancia fennmaradásának is az egyik feltétele a rendszeres időközönkénti szakszerű ellenőrzés, szóval már csak azért is megéri.

De ha azt tapasztalod, hogy a hőszivattyú nem úgy teljesít, nem melegít, netán szivárog a beltéri egység, vagy be sem kapcsol, akkor a legjobb, amit tehetsz, hogy azonnal felkeresel minket!

Tudásunk és tapasztalatunk legjavát latba vetve igyekszünk majd elhárítani a meghibásodást, hogy minél több kellemetlenségtől tudjunk Téged megkímélni.

Hőszivattyú egy olyan elektromos árammal működő fűtő illetve hűtő berendezés ami képes a hidegebb közegből legyen az víz vagy levegő, hőt elvonni és magasabb hőmérsékleten leadni azt,.a fűtési vagy hűtési célra kiépített központi rendszernek. Mindezt energiatakarékos módon. A hőszivattyú piacon fellelhető berendezések már elérik a 5 COP értéket is amit ha elektromos fűtéshez hasonlítunk akkor 5 ször hatékonyabb a hőszivattyú, 5 ször kevesebb elektromos áramot fogyaszt a hőszivattyús fűtés.

Léteznek talajszondás, talajkollektoros hőszivattyúk, ahol egy zárt rendszerben, (a fölbe ásva, illetve mélyre fúrva) keringő folyadékból nyeri az épületen belül elhelyezett hőszivattyú a hő energiát.

Léteznek kútról üzemelő hőszivattyúk, ahol az egyik kútból felszívják a vizet, kivanja belőle a hőt a hőszivattyú és visszafolyik egy másik elnyelő kútba a víz.

Léteznek a levegőről üzemelő hőszivattyúk, ahol a szabadban elhelyezett kültéri egység a levőből vonja ki a hőenergiát

Hőszivattyú választás során a szükséges teljesítményű berendezés kiválasztásán túl számos más szempont is előtérbe kerül. Ilyen például a hőszivattyú kivitel szerinti csoportosítása, mely lehet monoblokk hőszivattyú vagy osztott hőszivattyú. A monoblok hőszivattyú az egy egységből áll amit a szabadban, az épületen kívűl kell telepíteni. Nem igényel hűtéstechnikai szerelést, csak a fűtésrendszer vízcsöveit kell rákötni és elektromos áramot adni a berendezésnek. Az osztott hőszivattyú lényegében két egységből áll aminek hűtőköri csővezetékeit is telepíteni kell és az épületen belül lévő beltéri egységre kell a vízrendszert és az elektomos áramot rákötni. Itt érdemes ez elektromos tásaságnál regisztrált villanyszerelővel kiépítettni a H-tarifa mérőórát így a fűtési időszakban kedvezményesen számolják el a hőszivattyú álltal elfogyasztott elektromos áramot.

Az osztott hőszivattyúk közt létezik olyan megoldás hogy a melegvíz tartály be van építve a hőszivattyú beltéri egységébe. Mérete ebben az esetben elég nagy de külsőleg jól mutat.Hátránya hogy korlátozott mennyiségű a melegvíz tárolója. Bekötése az alsó részén történik, sajnos a hely a gépészeti plusz elemeknek szűk, így a különböző szerelvényeket még érdemes valahova elrejteni. Összetettebb rendszer esetén vagy nagyobb HMV (használati melegvíz) igény esetén, illetve ha van lehetőség elrejteni a gépészetet egy gépházban vagy kamrában akkor célszerű a hagyományos beltéri egységgel szerelni a rendszert mert így saját igényeinknek megfelelő hőszivattyús fűtési rendszert tudunk kiépíteni.

Alapvetően jó hőszivattyús fűtési rendszer kiépítése ami nagyon hatékonyan tud üzemelni az mindig valami alacsony hőmérsékleten működő fűtési rendszer. Például padlófűtés, falfűtés vagy fancoil radiátorok. Hűtés üzemmódba fancoil radiátor vagy mennyezethűtés. Még falba feltekert csövek úgynevezett falfűtés rendszerrel hűtés üzemmódban is lehet hűteni. A mennyezethűtés és a falfűtés esetében nagyon vigyázni kell a rendszer víz hőmérsékletére, mert nagyon gyorsan kicsapódhat a pára a hideg víztől a falakon, ami penészedeséshez vezet majd. Javaslom a padlófűtést és a fancoil (hűtés)rendszer kiépítést. Ha radiátoros fűtési rendszere van és a az ingatlan szigetelt, a tapasztalatok alapján hatékonyan tud fűteni a hőszivattyúval. Amennyiben hűteni is szeretne akkor az adott helyiségek légterébe érdemes fancoilt felszerelni ami elvégzi az adott helyiség hűtését és fűtését is.

 Egy átlagos hőszivattyú 9-10Kw os fűtési teljesítménynél 2 és 3 Kw elektromos áramot igényel, természetessen ez egy átlagos érték vannak ettől még hatékonyabb berendezések is. A berendezések teljesítményük alapján léteznek egy illetve három fázisú elektromos hálózatokhoz. A köztes teljesítményűek 7-10Kw sok esetben elérhető mindkét verzióban is. Itt döntő tényező hogy milyen elektromos hálózattal rendelkezik otthonában. Mindenképpen érdemes kiépíteni a H-Tarifás mérőórát a költségek méginkább csökkentése végett, illetve így külön áramforrásból kapja az energiát és az ingatlanban teljes értékűen lehet használni egyiben az elektromos berendezéseket.

Shopping Cart